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Synthese prenylierter Chalkone aus Hopfen und Bestimmung ihrer cytotoxischen und antioxidativen Aktivität

URN to cite this document: urn:nbn:de:bvb:355-opus-10432

Vogel, Susanne (2008) Synthese prenylierter Chalkone aus Hopfen und Bestimmung ihrer cytotoxischen und antioxidativen Aktivität. PhD, Universität Regensburg

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Abstract (German)

Prenylierte Chalkone sind die dominierenden Verbindungen in der phenolischen Fraktion der Fruchtstände des Hopfens (Humulus lupulus L.). Der wichtigste Vertreter dieser Substanzklasse in H. lupulus ist das Xanthohumol. Das Ziel der vorliegenden Arbeit bestand in der Etablierung einer universellen, nachhaltigen und möglichst einfachen chemischen Synthese des Xanthohumols und möglichst vieler ...

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Translation of the abstract (English)

Prenylated chalcones are the dominant compounds in the phenolic fraction of hop cones (Humulus lupulus L.). The most abundant representative of this substance class in H. lupulus is xanthohumol. The aim of the present work was to establish a universal, effective and preferably basic synthesis of xanthohumol and further secondary metabolites of the chalcone fraction from hop. Therefore it was ...

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Item Type:Thesis of the University of Regensburg (PhD)
Date:9 September 2008
Referee:Jörg (Prof. Dr.) Heilmann
Date of exam:8 August 2008
Institutions:Chemistry and Pharmacy > Institute of Pharmacy > Pharmaceutical Biology (Prof. Heilmann)
Keywords:Hopfen , Chemische Synthese , Cytotoxizität , Xanthohumol , prenylierte Chalkone , antioxidative Aktivität , synthesis , xanthohumol , hops , prenylated chalcones , anti-oxidative activity
Subjects:500 Science > 540 Chemistry & allied sciences
Status:Published
Refereed:Yes, this version has been refereed
Created at the University of Regensburg:Yes
Owner: Universitätsbibliothek Regensburg
Deposited On:27 Oct 2009 16:30
Last Modified:13 Mar 2014 11:56
Item ID:10783
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