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Conversion of carbohydrates into 5-hydroxymethylfurfural in highly concentrated low melting mixtures

Ilgen, Florian und Ott, D. und Kralisch, D. und Reil, Christian und Palmberger, Agnes und König, Burkhard (2009) Conversion of carbohydrates into 5-hydroxymethylfurfural in highly concentrated low melting mixtures. Green Chemistry (11), S. 1948-1954.

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Zusammenfassung

Highly concentrated melt systems consisting of choline chloride (ChCl) and up to 50 wt% of carbohydrates, corresponding to carbohydrate concentrations of 2.9 to 3.1 mol/L, have been used for the conversion of the carbohydrate content into 5-hydroxymethylfurfural (HMF) in the presence of catalysts. Apart from the monosaccharides D-fructose and D-glucose, the disaccharide sucrose and the ...

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Dokumentenart:Artikel
Datum:2009
Institutionen:Chemie und Pharmazie > Institut für Organische Chemie > Lehrstuhl Prof. Dr. Burkhard König
Identifikationsnummer:
WertTyp
10.1039/b924105cDOI
Dewey-Dezimal-Klassifikation:500 Naturwissenschaften und Mathematik > 540 Chemie
Status:Veröffentlicht
Begutachtet:Ja, diese Version wurde begutachtet
An der Universität Regensburg entstanden:Ja
Eingebracht am:23 Dez 2009 11:42
Zuletzt geändert:02 Nov 2011 09:53
Dokumenten-ID:11766
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