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Ferredoxin from the hyperthermophile Thermotoga maritima is stable beyond the boiling point of water.

Pfeil, W. und Gesierich, U. und Kleemann, G. R. und Sterner, Reinhard (1997) Ferredoxin from the hyperthermophile Thermotoga maritima is stable beyond the boiling point of water. Journal of molecular biology 272 (4), S. 591-6.

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Zusammenfassung

Heat-stable proteins from hyperthermophilic microorganisms are ideally suited for investigating protein stability and evolution. We measured with differential scanning calorimetry and optical absorption spectroscopy the thermal stability of [4Fe-4S] ferredoxin from Thermotoga maritima (tfdx), which is a small electron transfer protein. The results are consistent with two-state unfolding at the ...

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Dokumentenart:Artikel
Datum:1997
Institutionen:Biologie und Vorklinische Medizin > Institut für Biophysik und physikalische Biochemie > Prof. Dr. Reinhard Sterner
Identifikationsnummer:
WertTyp
9325114PubMed-ID
10.1006/jmbi.1997.1278DOI
Klassifikation:
NotationArt
Calorimetry, Differential ScanningMESH
Ferredoxins/chemistryMESH
Gram-Negative Anaerobic Straight, Curved, and Helical Rods/chemistryMESH
Hot TemperatureMESH
Protein FoldingMESH
Water/chemistryMESH
Dewey-Dezimal-Klassifikation:500 Naturwissenschaften und Mathematik > 570 Biowissenschaften, Biologie
Status:Veröffentlicht
Begutachtet:Ja, diese Version wurde begutachtet
An der Universität Regensburg entstanden:Ja
Eingebracht am:22 Mrz 2010 09:13
Zuletzt geändert:22 Mrz 2010 09:52
Dokumenten-ID:13707
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