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Small structural changes account for the high thermostability of 1[4Fe-4S] ferredoxin from the hyperthermophilic bacterium Thermotoga maritima.

Macedo-Ribeiro, S. und Darimont, Beatrice und Sterner, Reinhard und Huber, R. (1996) Small structural changes account for the high thermostability of 1[4Fe-4S] ferredoxin from the hyperthermophilic bacterium Thermotoga maritima. Structure (London, England : 1993) 4 (11), S. 1291-301.

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Zusammenfassung

BACKGROUND: The characterization of the structural features that account for the high thermostability of some proteins is of great scientific and biotechnological interest. Proteins from hyperthermophilic organisms with optimum growth temperatures of 80 degrees C and higher generally show high intrinsic stabilities. The comparison of high resolution X-ray structures of these proteins with their ...

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Dokumentenart:Artikel
Datum:1996
Institutionen:Biologie und Vorklinische Medizin > Institut für Biophysik und physikalische Biochemie > Prof. Dr. Reinhard Sterner
Identifikationsnummer:
WertTyp
8939753PubMed-ID
Klassifikation:
NotationArt
Amino Acid SequenceMESH
Bacterial Proteins/chemistryMESH
Computer SimulationMESH
Crystallography, X-RayMESH
Ferredoxins/classificationMESH
Gram-Negative Anaerobic Bacteria/chemistryMESH
Hot TemperatureMESH
Hydrogen BondingMESH
Models, MolecularMESH
Molecular Sequence DataMESH
Protein ConformationMESH
Protein DenaturationMESH
Sequence Homology, Amino AcidMESH
Dewey-Dezimal-Klassifikation:500 Naturwissenschaften und Mathematik > 570 Biowissenschaften, Biologie
Status:Veröffentlicht
Begutachtet:Ja, diese Version wurde begutachtet
An der Universität Regensburg entstanden:Ja
Eingebracht am:22 Mrz 2010 09:23
Zuletzt geändert:22 Mrz 2010 09:24
Dokumenten-ID:13710
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