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Xanthohumol, a chalcon derived from hops, inhibits hepatic inflammation and fibrosis

Dorn, Christoph und Kraus, Birgit und Motyl, Magdalena und Weiss, Thomas S. und Gehrig, Manfred und Schoelmerich, Juergen und Heilmann, Jörg und Hellerbrand, Claus (2010) Xanthohumol, a chalcon derived from hops, inhibits hepatic inflammation and fibrosis. Molecular nutrition & food research 54 (Suppl. 2), S205-S213.

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Zusammenfassung

Xanthohumol (XN) is a major prenylated chalcone found in hops, which is used to add bitterness and flavor to beer. In this study, we first investigated the effects of XN on hepatocytes and hepatic stellate cells (HSC), the central mediators of liver fibrogenesis. XN inhibited the activation of primary human HSC and induced apoptosis in activated HSC in vitro in a dose dependent manner (0-20 micro ...

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Dokumentenart:Artikel
Datum:2010
Zusätzliche Informationen (Öffentlich):1 Pharmacology
Institutionen:Medizin > Lehrstuhl für Innere Medizin I
Chemie und Pharmazie > Institut für Pharmazie > Lehrstuhl Pharmazeutische Biologie (Prof. Heilmann)
Identifikationsnummer:
WertTyp
2010:939101Andere
Dewey-Dezimal-Klassifikation:500 Naturwissenschaften und Mathematik > 570 Biowissenschaften, Biologie
500 Naturwissenschaften und Mathematik > 540 Chemie
Status:Veröffentlicht
Begutachtet:Ja, diese Version wurde begutachtet
An der Universität Regensburg entstanden:Ja
Eingebracht am:18 Okt 2010 14:16
Zuletzt geändert:18 Okt 2010 14:16
Dokumenten-ID:17250
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