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Sol–gel based optical carbon dioxide sensor employing dual luminophore referencing for application in food packaging technology

von Bueltzingsloewen, C. und McEnvoy, A. K. und McDonagh, C. und MacCraith, B. D. und Klimant, I. und Krause, C. und Wolfbeis, Otto S. (2002) Sol–gel based optical carbon dioxide sensor employing dual luminophore referencing for application in food packaging technology. The analyst 127 (11), S. 1478-1483.

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Zusammenfassung

An optical sensor for the measurement of carbon dioxide in Modified Atmosphere Packaging (MAP) applications has been developed. It is based on the fluorescent pH indicator 1-hydroxypyrene-3,6,8-trisulfonate (HPTS) immobilised in a hydrophobic organically modified silica (ormosil) matrix. Cetyltrimethylammonium hydroxide was used as an internal buffer system. Fluorescence is measured in the phase ...

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Dokumentenart:Artikel
Datum:2002
Institutionen:Chemie und Pharmazie > Institut für Analytische Chemie, Chemo- und Biosensorik > Chemo- und Biosensorik (Prof. Antje J. Bäumner, ehemals Prof. Wolfbeis)
Identifikationsnummer:
WertTyp
10.1039/B207438ADOI
Dewey-Dezimal-Klassifikation:500 Naturwissenschaften und Mathematik > 540 Chemie
Status:Veröffentlicht
Begutachtet:Unbekannt / Keine Angabe
An der Universität Regensburg entstanden:Unbekannt / Keine Angabe
Eingebracht am:15 Apr 2011 08:42
Zuletzt geändert:13 Mrz 2014 17:11
Dokumenten-ID:20434
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