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A glucomannan from the tubers of Orchis morio

Buchala, A. und Franz, Gerhard und Meier, H. (1974) A glucomannan from the tubers of Orchis morio. Phytochemistry 13, S. 163-166.

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Zusammenfassung

A glucomannan containing d-glucopyranosyl and d-mannopyranosyl residues in the molar ratio ca 1:3·3 has been extracted with water from the tubers of Orchis morio. The polysaccharide has a View the MathML sourcen of ca 665 and consists of a backbone of β(1 → 4)- linked glucosyl and mannosyl residues with ca. 7 branch points per molecule, probably at C3 positions of the hexose residues. The ...

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Dokumentenart:Artikel
Datum:1974
Institutionen:Chemie und Pharmazie > Institut für Pharmazie > Entpflichtete oder im Ruhestand befindliche Professoren > Prof. Franz
Identifikationsnummer:
WertTyp
1016/S0031-9422(00)91286-XDOI
Stichwörter / Keywords:Orchis morio; Orchidaceae; salep mannan; glucomannan; mucilage; reserve polysaccharide
Dewey-Dezimal-Klassifikation:500 Naturwissenschaften und Mathematik > 540 Chemie
500 Naturwissenschaften und Mathematik > 570 Biowissenschaften, Biologie
Status:Veröffentlicht
Begutachtet:Unbekannt / Keine Angabe
An der Universität Regensburg entstanden:Unbekannt / Keine Angabe
Eingebracht am:09 Nov 2011 13:20
Zuletzt geändert:09 Nov 2011 13:20
Dokumenten-ID:22515
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