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Similarity of Salt Influences on the pH of Buffers, Polyelectrolytes, and Proteins

Voinescu, Alina und Bauduin, Pierre und Pinna, M. Cristina und Touraud, Didier und Ninham, Barry W. und Kunz, Werner (2006) Similarity of Salt Influences on the pH of Buffers, Polyelectrolytes, and Proteins. The journal of physical chemistry B 110 (17), S. 8870-8876.

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Zusammenfassung

Changes in pH induced by the addition of electrolytes to buffers, polyelectrolytes (a polycarboxy polymethylene and a polyethyleneimine), and proteins (casein, whey, and lysozyme) solutions are explored systematically. The two buffer systems are triethanolamine/triethanolammonium chloride and citric acid/sodium citrate. These are chosen because of the similarity of their acid-base equilibria with ...

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Bibliographische Daten exportieren



Dokumentenart:Artikel
Datum:2006
Institutionen:Chemie und Pharmazie > Institut für Physikalische und Theoretische Chemie
Identifikationsnummer:
WertTyp
10.1021/jp0600209DOI
Dewey-Dezimal-Klassifikation:500 Naturwissenschaften und Mathematik > 530 Physik
500 Naturwissenschaften und Mathematik > 540 Chemie
Status:Veröffentlicht
Begutachtet:Ja, diese Version wurde begutachtet
An der Universität Regensburg entstanden:Unbekannt / Keine Angabe
Eingebracht am:30 Jun 2006
Zuletzt geändert:13 Mrz 2014 09:37
Dokumenten-ID:24
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