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The anthocyanidins cyanidin and delphinidin are potent inhibitors of the epidermal growth-factor receptor

Meiers, S. und Kemény, M. und Weyand, U. und Gastpar, R. und Angerer, E. von und Marko, D. (2001) The anthocyanidins cyanidin and delphinidin are potent inhibitors of the epidermal growth-factor receptor. Journal of Agricultural and Food Chemistry 49 (2), S. 958-962.

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Zusammenfassung

The aglycons of the most abundant anthocyanins in food, cyanidin (cy) and delphinidin (del), were found to inhibit the growth of human tumor cells in vitro in the micromolar range, whereas malvidin (mv), a typical anthocyanidin in grapes, was less active. The aglycons preferentially inhibited the growth of the human vulva carcinoma cell line A431, overexpressing the epidermal growth-factor ...

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Dokumentenart:Artikel
Datum:2001
Institutionen:Chemie und Pharmazie > Institut für Pharmazie > Lehrstuhl Pharmazeutische / Medizinische Chemie II (Prof. Buschauer)
Identifikationsnummer:
WertTyp
11262056PubMed-ID
Klassifikation:
NotationArt
AnimalsMESH
Anthocyanins/pharmacologyMESH
Benzopyrans/pharmacologyMESH
Carcinoma, Large CellMESH
Cell Division/drug effectsMESH
FemaleMESH
HumansMESH
Lung NeoplasmsMESH
Protein-Tyrosine Kinases/antagonists & inhibitorsMESH
Receptor, Epidermal Growth Factor/antagonists & inhibitorsMESH
RosalesMESH
TransfectionMESH
Transplantation, HeterologousMESH
Tumor Cells, CulturedMESH
Vulvar NeoplasmsMESH
Dewey-Dezimal-Klassifikation:500 Naturwissenschaften und Mathematik > 570 Biowissenschaften, Biologie
500 Naturwissenschaften und Mathematik > 540 Chemie
Status:Veröffentlicht
Begutachtet:Ja, diese Version wurde begutachtet
An der Universität Regensburg entstanden:Zum Teil
Eingebracht am:03 Dez 2008 15:36
Zuletzt geändert:05 Aug 2009 13:48
Dokumenten-ID:4776
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