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Low Melting Sugar-Urea-Salt Mixtures as Solvents for Organic Reactions - Estimation of Polarity and Use in Catalysis

Imperato, G. und Höger, S. und Lenoir, D. und König, B. (2006) Low Melting Sugar-Urea-Salt Mixtures as Solvents for Organic Reactions - Estimation of Polarity and Use in Catalysis. Green Chem. 8, 1051 - 1055.

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Zusammenfassung

Mixtures of sugars, sugar alcohols or citric acid with urea and inorganic salts form stable melts if heated to 70 °C. The polarity of the melts was estimated using solvatochromic dyes and found to be in the range of DMF or water, depending on the sensitivity of the dye for hydrogen bonds. To explore the use of the melts as solvents in catalysis, Rh-catalyzed hydrogenations and Pd-catalyzed Suzuki ...

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Dokumentenart:Artikel
Datum:2006
Institutionen:Chemie und Pharmazie > Institut für Organische Chemie > Lehrstuhl Prof. Dr. Burkhard König
Identifikationsnummer:
WertTyp
10.1039/B603660KDOI
Dewey-Dezimal-Klassifikation:500 Naturwissenschaften und Mathematik > 540 Chemie
Status:Veröffentlicht
Begutachtet:Ja, diese Version wurde begutachtet
An der Universität Regensburg entstanden:Ja
Eingebracht am:05 Mrz 2009 10:54
Zuletzt geändert:31 Jan 2011 15:05
Dokumenten-ID:6271
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