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Stability control of valerian ground material and extracts: a new HPLC-method for the routine quantification of valerenic acids and lignans

Goppelt-Struebe, M. und Franz, Gerhard (2004) Stability control of valerian ground material and extracts: a new HPLC-method for the routine quantification of valerenic acids and lignans. Die Pharmazie 59 (6), S. 446-452.

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Zusammenfassung

A new HPLC-method for the separation of medium polar and nonpolar compounds in preparations of Valeriana officinalis was established for stability control. Powdered valerian root and a commercial ethanolic valerian extract were investigated for apparent differences in stability behaviour. Storage conditions were chosen according to the ICH-guidelines. Changes in composition of valerenic acids and ...

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Dokumentenart:Artikel
Datum:2004
Institutionen:Chemie und Pharmazie > Institut für Pharmazie > Entpflichtete oder im Ruhestand befindliche Professoren > Prof. Franz
Identifikationsnummer:
WertTyp
15248459PubMed-ID
Klassifikation:
NotationArt
Chromatography, High Pressure LiquidMESH
Chromatography, Thin LayerMESH
DesiccationMESH
Drug PackagingMESH
Drug StabilityMESH
Drug StorageMESH
Indenes/standardsMESH
LignansMESH
Phytotherapy/standardsMESH
Plant Extracts/chemistryMESH
Plant Roots/chemistryMESH
Sesquiterpenes/standardsMESH
Valerian/chemistryMESH
Dewey-Dezimal-Klassifikation:500 Naturwissenschaften und Mathematik > 540 Chemie
Status:Veröffentlicht
Begutachtet:Ja, diese Version wurde begutachtet
An der Universität Regensburg entstanden:Unbekannt / Keine Angabe
Eingebracht am:17 Nov 2011 13:55
Zuletzt geändert:25 Mai 2018 10:25
Dokumenten-ID:22569
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