Go to content
UR Home

Untersuchungen zur Wahrnehmung und Aufnahme von Riboflavin in Saccharomyces cerevisiae

URN to cite this document:
urn:nbn:de:bvb:355-opus-7047
Reihl, Petra
Date of publication of this fulltext: 06 Nov 2006 07:51


Abstract (German)

Riboflavin ist ein wasserlösliches Vitamin der B-Gruppe und wird für die Biosynthese der Cofaktoren FMN und FAD benötigt. Höhere Eukaryonten (mit Ausnahme von Pflanzen)können Riboflavin nicht selbst synthetisieren und müssen es somit durch Transportproteine aus der Nahrung aufnehmen. Es konnte für einige Eukaryonten bereits Riboflavinaufnahme gezeigt werden, jedoch war bislang von keinem ...

plus

Translation of the abstract (English)

Riboflavin is a water-soluble vitamin (vitamin B2) required for the production of the flavin cofactors FMN and FAD. Mammals are unable to synthesize riboflavin and need a dietary supply of the vitamin. For some eukaryotes it was shown, that they transport riboflavin across the plasma membrane but their sequences remained elusive. In this studies a genetic approach was used to isolate MCH5, a ...

plus


Owner only: item control page
  1. Homepage UR

University Library

Publication Server

Contact:

Publishing: oa@ur.de

Dissertations: dissertationen@ur.de

Research data: daten@ur.de

Contact persons