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Ionic liquids in microemulsions – a concept to extend the conventional thermal stability range of microemulsions

URN to cite this document:
urn:nbn:de:bvb:355-epub-122170
DOI to cite this document:
10.5283/epub.12217
Zech, Oliver
Date of publication of this fulltext: 05 Feb 2010 09:11


Abstract (English)

Ionic liquids (ILs), which are defined as salts with a melting point below 100°C are often considered as future solvents for catalysis, chemical reactions, extractions and electrochemical purposes. Apart from these classical applications, ILs have also gained interest in classical colloid and surface chemistry. The formation of amphiphilic association structures in and with ionic liquids, such as ...

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Translation of the abstract (German)

Ionische Flüssigkeiten (ILs), die definiert sind als Salze mit einem Schmelzpunkt von unter 100°C, werden oft als zukünftige Lösungsmittel für Katalyse, chemische Reaktionen, Extraktionen und elektrochemische Verwendungszwecke betrachtet. Abgesehen von diesen klassischen Anwendungen haben sie auch Interesse in der klassischen Kolloid- und Grenzflächenchemie geweckt. Die Bildung amphiphiler ...

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