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Biosynthesis of sulfated saccharides N-glycosidically linked to the protein via glucose. Purification and identification of sulfated dolichyl monophosphoryl tetrasaccharides from halobacteria

URN zum Zitieren dieses Dokuments: urn:nbn:de:bvb:355-epub-228856

Lechner, J., Wieland, F. und Sumper, Manfred (1985) Biosynthesis of sulfated saccharides N-glycosidically linked to the protein via glucose. Purification and identification of sulfated dolichyl monophosphoryl tetrasaccharides from halobacteria. The Journal of biological chemistry 260 (2), S. 860-866.

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Zusammenfassung

A novel type of N-glycosidic linkage, asparaginyl glucose, occurs in the cell surface glycoprotein of halobacteria (Wieland, F., Heitzer, R., and Schaefer, W. (1983) Proc. Natl. Acad. Sci. U.S.A. 80, 5470-5474). Sulfated oligosaccharides containing glucuronic acids are attached to the polypeptide chain via this linkage. Here we describe the isolation and chemical characterization of lipid-linked ...

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Dokumentenart:Artikel
Datum:1985
Institutionen:Biologie und Vorklinische Medizin > Institut für Biochemie, Genetik und Mikrobiologie > Entpflichtet bzw. im Ruhestand > Prof. Dr. Manfred Sumper
Identifikationsnummer:
WertTyp
2857171PubMed-ID
Klassifikation:
NotationArt
AsparagineMESH
Carbohydrate ConformationMESH
Chromatography, High Pressure LiquidMESH
Dolichol Phosphates/analysisMESH
GlucoseMESH
Halobacterium/metabolismMESH
Lipids/analysisMESH
Magnetic Resonance SpectroscopyMESH
Polyisoprenyl Phosphates/analysisMESH
Polysaccharides/isolation & purificationMESH
Dewey-Dezimal-Klassifikation:500 Naturwissenschaften und Mathematik > 540 Chemie
600 Technik, Medizin, angewandte Wissenschaften > 610 Medizin
Status:Veröffentlicht
Begutachtet:Ja, diese Version wurde begutachtet
An der Universität Regensburg entstanden:Unbekannt / Keine Angabe
Eingebracht am:08 Dez 2011 07:07
Zuletzt geändert:08 Mrz 2017 08:31
Dokumenten-ID:22885
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