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Antioxidant activity of hydro distillation water residues from Rosmarinus officinalis L. leaves determined by DPPH assays

Wollinger, Alexander, Perrin, Elodie, Chahboun, Jamal, Jeannot, Valerie, Touraud, Didier und Kunz, Werner (2016) Antioxidant activity of hydro distillation water residues from Rosmarinus officinalis L. leaves determined by DPPH assays. Comptes Rendus Chimie 19 (6), S. 754-765.

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Zusammenfassung

Rosemary (Rosmarinus officinalis L.) is a perennial herb with an intensive arom. flavor. Its most important chem. constituents are essential oils (e.g., 1,8-cineole and camphor) and antioxidants (e.g., carnosic acid and rosmarinic acid). The common methods to ext. the essential oil of rosemary are steam or hydro distn. The aim of this work is to investigate the residual antioxidants after ...

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Dokumentenart:Artikel
Datum:2016
Institutionen:Chemie und Pharmazie > Institut für Physikalische und Theoretische Chemie > Lehrstuhl für Chemie IV - Physikalische Chemie (Solution Chemistry) > Prof. Dr. Werner Kunz
Identifikationsnummer:
WertTyp
10.1016/j.crci.2015.12.014DOI
Stichwörter / Keywords:antioxidant water residue hydrodistillation rosemary leaf
Dewey-Dezimal-Klassifikation:500 Naturwissenschaften und Mathematik > 540 Chemie
Status:Veröffentlicht
Begutachtet:Ja, diese Version wurde begutachtet
An der Universität Regensburg entstanden:Ja
Dokumenten-ID:34608
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