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Quantification of fecal short chain fatty acids by liquid chromatography tandem mass spectrometry – investigation of preanalytic stability

URN zum Zitieren dieses Dokuments:
urn:nbn:de:bvb:355-epub-416216
DOI zum Zitieren dieses Dokuments:
10.5283/epub.41621
Liebisch, Gerhard ; Ecker, Josef ; Roth, Sebastian ; Schweizer, Sabine ; Öttl, Veronika ; Schött, Hans-Frieder ; Holler, Ernst ; Burkhardt, Ralph ; Matysik, Silke ; ;
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Lizenz: Creative Commons Namensnennung 4.0 International
PDF - Veröffentlichte Version
(2MB)
Veröffentlichungsdatum dieses Volltextes: 17 Feb 2020 09:25


Zusammenfassung

Short chain fatty acids (SCFAs) are generated by the degradation and fermentation of complex carbohydrates, (i.e., dietary fiber) by the gut microbiota relevant for microbe-host communication. Here, we present a method for the quantification of SCFAs in fecal samples by liquid chromatography tandem mass spectrometry (LC-MS/MS) upon derivatization to 3-nitrophenylhydrazones (3NPH). The method ...

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