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Pir proteins of Saccharomyces cerevisiae are attached to beta-1,3-glucan by a new protein-carbohydrate linkage

Ecker, Margit und Deutzmann, Rainer und Lehle, Ludwig und Mrsa, Vladimir und Tanner, Widmar (2006) Pir proteins of Saccharomyces cerevisiae are attached to beta-1,3-glucan by a new protein-carbohydrate linkage. The Journal of biological chemistry 281 (17), S. 11523-11529.

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Zusammenfassung

A family of covalently linked cell wall proteins of Saccharomyces cerevisiae, called Pir proteins, are characterized by up to 10 conserved repeating units. Ccw5/Pir4p contains only one complete repeating sequence and its deletion caused a release of the protein into the medium. The exchange of each of three glutamines (Gln69, Gln74, Gln76) as well as one aspartic acid (Asp72) within the repeating ...

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Dokumentenart:Artikel
Datum:28 April 2006
Institutionen:Biologie und Vorklinische Medizin > Institut für Pflanzenwissenschaften
Identifikationsnummer:
WertTyp
16495216PubMed-ID
10.1074/jbc.M600314200DOI
Dewey-Dezimal-Klassifikation:500 Naturwissenschaften und Mathematik > 580 Pflanzen (Botanik)
500 Naturwissenschaften und Mathematik > 570 Biowissenschaften, Biologie
Status:Veröffentlicht
Begutachtet:Ja, diese Version wurde begutachtet
An der Universität Regensburg entstanden:Ja
Eingebracht am:08 Feb 2007
Zuletzt geändert:05 Aug 2009 13:25
Dokumenten-ID:1032
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