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Novel glycoinositolphosphosphingolipids, basidiolipids, from Agaricus

Jennemann, R., Bauer, B. L., Bertalanffy, H., Geyer, R., Gschwind, R. M., Selmer, T. und Wiegandt, H. (1999) Novel glycoinositolphosphosphingolipids, basidiolipids, from Agaricus. European Journal of Biochemistry 259 (1-2), S. 331-338.

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Zusammenfassung

From the edible mushroom, the basidiomycetes Agaricus bisporus and Agaricus campestris, a novel carbohydrate-homologous series of four glyco-inositol-phospho-sphingolipids, designated basidiolipids, was isolated and the constituents purified. The chemical structures of the basidiolipids were elucidated to be: Manpβ1-2inositol1-phospho-ceramide, ...

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Dokumentenart:Artikel
Datum:1999
Institutionen:Chemie und Pharmazie > Institut für Organische Chemie > Arbeitskreis Prof. Dr. Ruth Gschwind
Identifikationsnummer:
WertTyp
10.1046/j.1432-1327.1999.00040.xDOI
Stichwörter / Keywords:Agaricus; basidiolipids; glyco-inositol-phospho-ceramides; glycolipids; sphingolipids
Dewey-Dezimal-Klassifikation:500 Naturwissenschaften und Mathematik > 570 Biowissenschaften, Biologie
500 Naturwissenschaften und Mathematik > 540 Chemie
Status:Veröffentlicht
Begutachtet:Ja, diese Version wurde begutachtet
An der Universität Regensburg entstanden:Nein
Eingebracht am:16 Nov 2009 12:17
Zuletzt geändert:08 Mrz 2017 08:23
Dokumenten-ID:10654
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