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Water activity and osmotic coefficients in solutions of glycine, glutamic acid, histidine and their salts at 298.15 K and 310.15 K

Tsurko, Elena N., Neueder, Roland und Kunz, Werner (2007) Water activity and osmotic coefficients in solutions of glycine, glutamic acid, histidine and their salts at 298.15 K and 310.15 K. Journal of Solution Chemistry 36 (5), S. 651-672.

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Zusammenfassung

From vapor pressure osmometry data, the activity of water, osmotic coeffs. and mean ionic activity coeffs. of glycine (m = 0.006-3.2 mol/kg-1), L-histidine (m = 0.005-0.23 mol/kg-1), L-histidine monohydrochloride (m = 0.008-0.63 mol/kg-1), glutamic acid (m = 0.004-0.05 mol/kg-1), sodium L-glutamate (m = 0.007-0.6 mol/kg-1), and calcium L-glutamate (m = 0.008-0.6 mol/kg-1) have been obtained in ...

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Dokumentenart:Artikel
Datum:2007
Institutionen:Chemie und Pharmazie > Institut für Physikalische und Theoretische Chemie > Lehrstuhl für Chemie IV - Physikalische Chemie (Solution Chemistry) > Prof. Dr. Werner Kunz
Identifikationsnummer:
WertTyp
10.1007/s10953-007-9131-8DOI
Stichwörter / Keywords:amino acid salt aq soln activity osmotic coeff
Dewey-Dezimal-Klassifikation:500 Naturwissenschaften und Mathematik > 540 Chemie
Status:Veröffentlicht
Begutachtet:Ja, diese Version wurde begutachtet
An der Universität Regensburg entstanden:Ja
Eingebracht am:22 Mai 2012 13:39
Zuletzt geändert:25 Mai 2018 10:36
Dokumenten-ID:24518
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