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Analytische Untersuchungen zu phenolischen Inhaltsstoffen aus Salicis Cortex unter besonderer Berücksichtigung ihrer Metabolisierung

Untergehrer, Monika (2016) Analytische Untersuchungen zu phenolischen Inhaltsstoffen aus Salicis Cortex unter besonderer Berücksichtigung ihrer Metabolisierung. PhD, Universität Regensburg.

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Date of publication of this fulltext: 06 Jul 2016 11:52

Abstract (German)

Die anti-inflammatorische Wirkung der Weidenrinde wird über das Zusammenspiel vieler Inhaltsstoffe und Inhaltsstoffgruppen erklärt. Neben dem aus den Salicylalkoholderivaten entstehenden Salicin, welches in vivo zur Salicylsäure metabolisiert wird, tragen die Flavonoide und auch die Gerbstoffe zur Wirkung bei. Die Bedeutung des aus der 1-Hydroxy-6-oxo-2-cyclohexen-1-carbonyl Untereinheit einiger ...

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Translation of the abstract (English)

The anti-inflammatory effect of willow bark is assigned to various constituents. Besides salicylic alcohol derivatives, flavonoids and tannins contribute to the pharmaceutical effect. The anti-inflammatory impact of catechol, an in vitro degradation product of the 1-hydroxy-6-oxo-2-cyclohexen-1-carbonyl moiety (HCC-moiety) of several salicylic alcohol derivatives was recently discussed. ...

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Item type:Thesis of the University of Regensburg (PhD)
Date:6 July 2016
Referee:Prof. Dr. Jörg Heilmann
Date of exam:4 December 2015
Institutions:Chemistry and Pharmacy > Institute of Pharmacy > Pharmaceutical Biology (Prof. Heilmann)
Keywords:Flavonoide, Quantifizierung, Glucuronidase
Dewey Decimal Classification:600 Technology > 615 Pharmacy
Status:Published
Refereed:Yes, this version has been refereed
Created at the University of Regensburg:Yes
Item ID:33032
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