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A Balanced Risk–Benefit Analysis to Determine Human Risks Associated with Pyrrolizidine Alkaloids (PA)—The Case of Tea and Herbal Infusions

URN zum Zitieren dieses Dokuments: urn:nbn:de:bvb:355-epub-365144

Habs, Michael, Binder, Karin, Krauss, Stefan, Müller, Karolina, Ernst, Brigitte, Valentini, Luzia und Koller, Michael (2017) A Balanced Risk–Benefit Analysis to Determine Human Risks Associated with Pyrrolizidine Alkaloids (PA)—The Case of Tea and Herbal Infusions. Nutrients 9 (7), S. 717.

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Andere URL zum Volltext: http://doi.org/10.3390/nu9070717, http://www.mdpi.com/2072-6643/9/7/717


Zusammenfassung

Humans are exposed to pyrrolizidine alkaloids (PA) through different sources, mainly from contaminated foodstuff. Teas and herbal infusions (T&HI) can be contaminated by PA producing weed. PA can possess toxic, mutagenic, genotoxic, and carcinogenic properties. Thus, possible health risks for the general population are under debate. There is a strong safety record for T&HI and additionally ...

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Dokumentenart:Artikel
Datum:7 Juli 2017
Institutionen:Medizin > Zentren des Universitätsklinikums Regensburg > Zentrum für Klinische Studien
Projekte:Open Access Publizieren (DFG)
Identifikationsnummer:
WertTyp
10.3390/nu9070717DOI
Stichwörter / Keywords:pyrrolizidine alkaloids (PA); risk–benefit analysis; tea and herbal infusions
Dewey-Dezimal-Klassifikation:600 Technik, Medizin, angewandte Wissenschaften > 610 Medizin
Status:Veröffentlicht
Begutachtet:Ja, diese Version wurde begutachtet
An der Universität Regensburg entstanden:Ja
Eingebracht am:12 Jan 2018 11:29
Zuletzt geändert:01 Jun 2018 11:19
Dokumenten-ID:36514
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